sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Herkkuruokaa

Eilen aamupäivällä vein lapset koiranäyttelyyn. Ensimmäinen kerta itsellekin.
Lapsi oli tosi hienosti, oli niin kiinnostunut.
Sieltä kaupan kautta kotiin. Lapsi haluaa nykyään aina mennä kaupassa kassalla pakkaamaan ostoksia.
Odotellessa omia ostoksia auttaa toisten asiakkaiden tavaroiden pakkauksessa. Katselee ja kyselee muiden ostoksista.

Tänään lasten serkkupojan ristiäiset, joihin ei nyt voitu lähteä. Iltapäivällä tuli tekstiviesti.
Hyvin valittu nimi, sopii hienosti. Kolmas nimi perinteen mukaan, sama kuin lapsella ja vauvallakin toisena nimenä.

Vanhempien kanssa on ollut puhetta siitä, että tulevat meille syömään jossain vaiheessa. Eilen illalla äiti ehdotti tätä päivää. Meille sopi hyvin.
        
          Alkuruoka:
          Jyväleivän päällä avokadoa,
          tuorejuustosta, creme fraichesta ja kylmäsavulohesta
          tehtyä tahnaa
          ja kylmäsavulohiviipaleita

          Pääruoka:
          Riekkoa ja telkkää
          Kanttarellikastiketta
          Uunijuureksia ja paahdettua valkosipulia
          Juustolla täytettyjä uunitomaatteja

          Jälkiruoka:
          Omenamurupaistos ja vaniljajäätelöä
          Lakkaviini
         
En ollut ennen tehnyt riekkoa tai telkkää, mutta hyvin onnistui. Uskallan tehdä vastakin.
Linnuissa oli voimakas riistan maku. Yllätys, että telkkää ei juuri erottanut riekosta, eikä se hävinnyt maussa riekolle. Mies oli syönyt ystävänsä luona täytettyjä tomaatteja ja tykästynyt. Miehen ohjeilla tehtyjä tomaatteja täytyy tehdä toistekin.

Sunnuntai on usein pitkä päivä. Tyhjä, pitkä päivä.
Tämän sunnuntain ilta ihana. Usean ruokalajin valmistaminen, kattaminen, touhuaminen, jutteleminen, nauraminen, kukkakimpun kokoaminen, ruoan onnistumisen jännittäminen ja nauttiminen toi juuri sitä jotakin tarpeellista tähän päivään. Yhdessä valmistettu ja rakkaiden kanssa nautittu ruoka kannattaa aina.

Yömyssyksi tilkka jälkkäriviiniä.

Ei kommentteja: