keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kotona

Olin lasten kanssa pari yötä mökillä. Lapsella oli eilen kerhopäivä ja vauvalla tänään lääkärineuvola, säästin ajokilometreissä, kun tulin kotiin vasta tänään neuvolan kautta.

Vauvan painokäyrä oli pienessä nousussa. Pituutta ja painoa seurataan kerran kuukaudessa toistaiseksi.
Lääkäri ei ollut kovin huolissaan. Hämmästeli näppärästi liikkuvaa ja viittä vaille kävelevää vauvaa. Pari opiskelijaa seurasi vieressä.
Lapsi tuli perässä huoneeseen, kantoi varovasti tarjotinta, jossa oli teepannu ja kuppeja ja lautasia. Tarjoili kaikille mielikuvitusteet. Lääkäri halusi sokeria teehensä.

Syksy tuli takaisin. Sateet tulivat vetenä, eikä lunta enää ole.
Uskomattoman pitkä syksy.
Kostea ilma sai ulko-oven turpoamaan, enkä saanut ovea auki kotiin tullessa. Onneksi apu oli lähellä, naapurinmies kävi auttamassa oven auki.

Kuukauden päästä ollaan miehen vanhemmilla. Ensimmäinen joulu, etten näe ollenkaan lapsuudenperhettä tai sukulaisiani. Oikein hyvillä mielin ja innolla odotan joulua. Nyt, kun olen kotona lasten kanssa ja mies opiskelee, on ainoa joulu vuosikausiin, kun kumpikaan ei ole töissä ja on ylipäätään mahdollista lähteä etelään.
Joulun lisäksi odotan erityisesti yhden yön reissua miehen kanssa kahdestaan. Lapset jäävät mamman ja taatan hoitoon joksikin yöksi välipäivinä.

Huomenna mukavaa ohjelmaa. Ystävä tulee kylään pienen tyttövauvansa kanssa, jäävät yöksi.

Ei kommentteja: