torstai 30. kesäkuuta 2011

Asunto on tyhjä

ja avaimet toimitettu vuokranantajalle.
Eilen äidin kanssa siivoamassa, lapset mukana.
Äiti teki naisen työn, siivosi suurimman osan. Kävin välillä nukuttamassa lapset päiväunille mökille ja nukuin itsekin pari tuntia. Kaikki tavarat on tuotu vanhaan mummolaan, sullottu vinttikomeroihin ja autotalliin.
Pikku hiljaa alkaa armoton karsiminen, tavaraa on saatava vähemmäksi. Voi olla, että keväällä on muutto pieneenkin asuntoon, ylimääräistä on varmasti liikaa.

Kasvihuonelaatikko jätettiin paikoilleen. Jätin tulevalle asukkaalle lapun, kerroin että mullat on laitettu pohjalle viime kesänä ja levyt suojaavat ikkunakantta talvella. Kerroin vielä viime kesän sadosta - kesäkurpitsaa, tomaattia, sipulia, porkkanaa ja yrttejä. En tiedä, kuka sinne seuraavaksi muuttaa, mutta itse olisin kyllä ilahtunut, jos asunnon pihalla olisi yllätyksenä kasvihuonelaatikko.

Mies ehti pakata ja kantaa suuren määrän sunnuntaina. Maanantaina oli työpäivä ja tiistaina alkoi loppuviikon kestävä sairasloma. Viisaudenhampaiden poisto suupolilla kaupungissa. Mies on pois pelistä lähes täydellisesti, toivottavasti jaksaa ottaa rauhallisesti riittävän kauan. Tällä kertaa poistettiin kaksi hammasta, syyskuussa vielä kolmas. Lapsi oli sen aikaa mummolassa. Mies ei voinut ajaa takaisin kotiin, olin kuskina ja vauva mukana. Vauva inhoaa autossa istumista. Itkee joka kerta. Nyt oli kuuma autokin.

Koko perheellä oli nopea kesäflunssa, vauvalla on vielä nuha. Nukkuu levottomasti ja on vaikea syödä. Tänään jo vähän parempi.

Eno on viettänyt kesälomaa täällä reilun viikon. Tulistellut illat laavulla. On juteltu yömyöhään monena iltana. Mitä enemmän kello, sitä enemmän keikkoselkänauruja. Lapsi viihtyy totaalisen hyvin isoenon seurassa. Uskoo, että isoeno asuu vintissä pysyvästi. Varmasti kaipaa, kun enon työt alkavat etelässä.

Tänä iltana ruoaksi nuotiolla paistettua makkaraa, salaattia ja uusia perunoita.

Ei kommentteja: